Vanskeleg å seie

Kva handlar tekstane om? Ein journalist spør. Eg håper sjølvsagt at fleire journalistar vil spørje om både det eine og andre når nytt album kjem ut, men det kan vere vanskeleg å svare. Ti tekstar handlar om så mykje. I avisa er det plass til så lite. Og det er fint om tekstane får leve sitt eige liv.

Kvifor tittelen «OSS»? Det enkle svaret, om at albumet handlar om «oss», blir i enklaste laget. Dei lange tankerekkjene fungerer også dårleg, blir fort svada eller vanskeleg å gripe. Etter kvart lærer ein seg nokre setningar som er midt i mellom, som ikkje er så vanskeleg å seie.

Kvifor lagar du dyre studioinnspelingar og fysiske album når så få kjøper cd? Ja, det kan verke tullete. Truleg har folk flest aldri høyrt meir musikk enn no, og aldri betalt mindre. «Det er dyre visittkort», som trompetist Tore Johansen sa det ein gong. Så kvifor? Gleda ved å skape. Å ha noko på hjarte. Lyst til å dele. Meinigsfullt å formidle. Utøve eit handverk, gjere det vi kan. Tilbakemeldingar frå publikum, som liker det vi gjer.

Det kan vere vanskeleg å seie, men takk for at du spør.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s